INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

9 novembrī, 2010

Pelēks,silts un lietains…


Aizvaditajas brīvdienās laiks skaidrojās un temperatura pazeminajas. Naktī daudzviet bija verojams neliels sals,diema saule mijas ar gubumākoņiem,kas vietam ari atnesa sniega graudus. Ari Rigās apkārtne bija sals -1-3 un smuka sarma(foto).

Ciklons ANNELI,kas pietuvojas Latvijai pirmdien un šķersoja to naktī uz otrdienu un otrdien atnesa intensivus nokŗišņus,brāzmainu ZA vēju un mākoņainu laiku. Kamēr daļa Baltijas jūras plosijas vētra, naktī uz otrdienu daudzviet Vidzemē, Zemgalē un LV ziemeļrietumos uzsniga ari sniegs, sniega segas biezums vietām sasniedza 3-5 cm. Taču sniega segas mūzs bija īss un jau trešdien nonākot ciklona siltaja sektorā sniegs pārgaja lietū un temperatura strauji paaugstinājas, LV austrumos sasniedzot pat +11 grādus. Riga sniegs tikpat ka nebija, bet lija daudz un temperatura paaugstinajas no +1 līdz +9 grādiem.

Par laiku tuvakas dienās jāsaka, dziļš rudens turpināsies, pieturesies samera silts, lietains, mitrs un visai tumšs laiks un ziema šeit vel nerādisies vismaz 10 dienas. Tadu laiku nodrošinas ciklonu darbiba,vairaki cikloni viens aiz otra naks  pāri, lietus vairāk vai mazāk gaidams gandriz katru dienu,bus apmācies ,temperatura nakti un dienā mainisies maz un sagaidama +1 +9 grādu robežās. Dažas skaidrakas un vēsakas dienas pec tagadejam prognozem var sagaidit nakamas nedeļas beigās.

Rudens turpinās…

12. novembris.
Ciklons, kas šķersoja LV teritoriju trešdien/ceturtdien atnesa ilgstošu lietu,Riga lietus ar nelieliem pārtraukumiem lija vairāk ka diennakti atnesot ap 11mm nokrišņu,ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu sekoja neliela atelpa starp cikloniem,laiks skaiodrojas ,bet jau piektdien no rīta mūs sasniedza jauns ciklons CARMENA nesot līdzi ilgstošu rudenigu lietu un brāzmainu DA puses vēju,kas vietam brāzmas sasniedz 12-17 m/s. Sestdien vējš pastiprinasies un ari lietus kļus intensivaks,vietām līs stipri,bet vēja brāzmas Juras piekrastē var sasniegt vētras spēku-20-22 m/s. Ari svetdien apmācies un reizēm līs,vējš gan pierims. Arī nākama nedeļa paies ciklonu ietekmē un pārsvara būs pelēka,lietaina un samēra silta. Mazāk nokrišnu un mazliet vēsaku laiku ir ceribas sagaidit nedeļas beigās.
Novembra pirmajā dekādē ( 1-10 nov.)tikai viena diena bijusi bez nokrišņiem, nokrišņu daudzums aizvadītajā dekādē kopumā Latvijā bija 127% no normas. Mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra bija 1,6 grādus augstāka par normu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.Mēneša sākumā pilnībā bez nokrišņiem bija tikai 1.novembris, savukārt 3. un no 8. līdz 10.novembrim tie bija visā Latvijā.

Savukārt laika vērotāja Viļa Būkša pārdomas par gaidāmo ziemu var izlasīt ŠEIT

Foto-8-9 novembris Zolitūdes apkārtne,ciklona Anneli darbibas laikā,mēness  virs Daugavas Lasčpleša dienas vakarā.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.