INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

Negaisi un krusa Rīgā, 20.06.2011

Uz pazemināta spiediena apgabala fona ciklona Fabians attāla DR nomale ar konvekcijai labveligiem apstākļiem un gāzienu nokrišņiem…

Kopējais nokrišņu daudzums Rīgas centrā pirmdien sasniedza 20 milimetru jeb nepilnu trešdaļu no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.Rīgu pirmdien šķērsoja vairāki gubu mākoņi, kas nesa lietusgāzes, pērkona negaisu un krusu. Visstiprākais lietus un krusa bija ap plkst.16, kad krusas graudi, kas bija zirņu lielumā, dažviet Rīgā zemi noklāja baltu.Gaisa temperatūra spēcīgo nokrišņu laikā galvaspilsētas centrā pazeminājās līdz +11,4 grādiem, bet maksimālā gaisa temperatūra dienas pirmajā pusē bija +18,9 grādi.

Pērkona negaiss ar lietusgāzēm pirmdien bija arī daudzviet citviet valstī, tomēr lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Rīgā. Vēja ātrums brāzmās negaisa laikā vietumis pastiprinājās līdz 17 metriem sekundē, liecina uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” dati.

Ari 21. jūnija no rita Rīga bija negaiss,lietusgāze.

Zemāk lielā galerija ar šis dienas laika fotografetiem negaisiem Rīgas apkārtnē. Kopuma tieša trapijumā Rīgu škērsoja 2 pamatigi negaisi, bildes ir secibā. Klāt pievienotas ari 20 bildes no negaisa 21 jūnija no rita,tas atrodas galerijas apakšā, ar parakstiem.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.