INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

ZIEMEĻBLĀZMA RĪGĀ, 17/18 marts 2015.

17. martā, otrdienas rītā pēc Latvijas laika uz Zemes sākās magnētiskā vētra, kas pēcpusdienā kļuva stipra, sasniedzot ceturto līmeni no pieciem iespējamajiem, liecina ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes operatīvā informācija. Piedzīvotā magnētiskā vētra ir spēcīgākā vairāku gadu garumā. Otrdien rītā uz Zemes sākās spēcīga magnētiskā vētra, kas turpinājās visu nakti un nav norimusi arī trešdienas rītā, tādēļ daudzviet Latvijā un pasaulē novērota pēdējo gadu spilgtākā ziemeļblāzma.

Ziemeļblāzma ir mainīga parādība – parasti tā parādās tikai brīžiem, debesis var iekrāsoties dažādās krāsās mainīgā intensitātē.

Ziņas par to, ka Latvijā redzama ziemeļblāzma, parādījās jau drīz pēc saulrieta, otrdienas vakarā. Daudz cilvēku devās ārpus Rīgas un citām lielajām pilsētām, kur šo dabas parādību netraucē novērot mākslīgais apgaismojums. Sociālos tīklus pārpludināja sajūsmas pilni ieraksti, daudzi atzina, ka pirmo reizi redz kāvus vai arī pirmo reizi šādu skatu redz Latvijā.
Tā kā vētra bija tik spēcīga, polārblāzma bija redzama neierasti tālu uz dienvidiem. To varēja novērot arī Polijā, Lielbritānijā, Nīderlandē un pat Alpu reģionā.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.