INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

4 marts, 2011

Brivdienās nāks vējains ciklons



Šajās brīvdienās, 5-6-7 martā pēc ilgstošas, vairāk ka 3 nedēļu gara anticiklonu valdišanas sausa perioda mūsu krastus beidzot apciemos ari kāds ciklons. Šis ciklons vārdā ULFERT atnesis nokŗišņus, ZR,R vēja pastiprinašanos visā Latvijā līdz 10-15 m/s, bet piekrastes rajonos brāzmas sestdien un svētdien,5-6.martā var sasniegt 18-20 m/s. Nokŗišnu nebūs daudz, sakumā slapja sniega, lietus veidā,velak tie paries sniegā,ciklona aizmugure islaicigas sniega brāzmas, ari putenis. Sniega sega būtiski nepalielināsies, Vidzemē pieaugot par dažiem centimetriem. Šodien,4. martā un  naktī uz sestdienu,ka ari sestdien dienas pirmajā pusē teritorijas lielaka daļā neliels atkusnis,temperatura -2+3 grādu robežās,sestdien pievakarē, svētdien temperatura pazemināsies un piesals. Nākamas nedeļas sākumā atkal vēsaks, laiks skaidrosies, nokrišņi mitēsies un temperatura naktīs pazeminasies līdz -5-14 grādiem,dienās saules ietekmē gaiss  strauji sasils,vietām pecpusdienās arī lidz dažiem + grādiem un būs +3 -4 grādu robēžās.

Vējš sakustinās ledu Rīgas līcī

Specigais vējš,kas gaidams tuvākas  brīvdienās iespējams izsauks ledus izkustešanos un jaunas plaisas Rīgas līča ledus klājumā. Paredzams, ka veidosies jauni ledus sablīvejumi jeb torosēšana. Ledus kravumi var veidoties gan piekrastēs, gan ari tālak no krasta. Lidz ar to ledus sega var kļut nestabila un tas stāvoklis var strauji mainities.

Sakarā ar to pastaigas pa līča ledu kļus ipaši bīstamas.

Tomer pagaidam kuģosanas iespēju uzlabošano ši ledus izkustešanas pagaidām nenesis. Visstiprakais vējš  ZR,R virzienā brāzmam līdz 18-20 m/s līci sagaidāms sestdien, 5. martā.

VĒL: Raksts par stāvokli Rigas līcī (tiks papildinats) un ari atmiņas no vasaras- stiprakais negaiss Rīga

FOTO- sarma un apmācies laiks 3 martā,daži skati uz Rigas līča ledus.


2 komentāri »

  1. Pastaigas kļūs ekstrēmes … (:

    Komentārs no Elmārs — 5 marts, 2011 @ 2:27 PM

  2. Cilvēkiem ir šī (ja saucam lietas īstajā vārdā) stulbā “biezādainība”, kad ir bēdas ne tikai tuvo cilvēku vidū – bet arī izdevumi un resursu patēriņš glābšanas dienestiem (pat tad – ja vaininieks vēl tai vakarā saglabā uz ledus dzīvību)…

    Komentārs no meteolv — 5 marts, 2011 @ 5:22 PM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.