INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

22 augusta, 2011

Šonedēļ atgriežās vasara.


Pēc aizvaditas nedēļas nogales stipram lietavām un vējiem, kas daudziem jau likās visai rudenīgi nākama nedēļā laiks uzlabosies – vējš pierims, starp mākoņiem parādīsies saule, un kļūs siltāks. Nav gaidāmi ne izteikti cikloni ne ari stabils anticiklons,bet zema spiediena ieplakas mīsies ar paaugstināta spiediema atzariem, nedeļas otrā puse iespējams paies vairāk anticiklona ietekmē un būs sausāka un saulaināka,nokŗišņu kopumā krietni mazāk,ka aizvaditajās dienās . Naktīs bezvejā dažviet veidosies migla.

Pirmdiena vēl gaidāma ciklona YANNICK fronšu ietekmē, daudz mākoņu, dienas otrā pusē un naktī uz otrdienu mēreni ,daudzviet ilgstoši līs, vairāk Kurzemē un centralos rajonos, arī ap Rīgu,nakts otra pusē un otrdien dienas sākumā vairāk LV austrumos. Sākot ar otrdienu laiks skaidrosies daudz saules un lietus maz iespējams, ja nu tikai kāds lokāls un īslaicigs. Vējš putīs pārsvara no DA puses,neliels. Gaisa temperaturas nedēļas ākumā ap +18+23 grādiem ,bet nedēļas gaitā paaugstināsies ceturtdien/piektdien jau sasniedzot +22+27 grādus, naktīs +8+16 grādu robežās. Karstāka diena varētu būt sestdiena,kad daži modeļi prognozē lidz pat +30 grādiem,taču citi neprognozē siltāku par +27.Brīvdienās  vejš iegriezisies vairāk no R puses, daudzviet ari lietus,iespejams negaiss unsākot ar svētdienu  kļus  vēsāk, bet par to precizāk papildkomentaros.

24. augusta komentārs: Prognozes neko daudz nav mainijušas,un uz dažam dienām  25-27 augustā pie mums atnāks karstums. Šis karstuma vilnis bus pēdejais šogad,tik vasarigi siltu/karstu  lidz nākamai vasarai visticamāk vairs nepiedzivosim. Šis karstuma vilnis krietni vairāk skars Eiropu, piemeram polijā tiek prognozets pat+35 grādu liels karstums. Tik liels siltums līdz mums neatnāks un pie mums tuvakas dienās maksimala gaisa temperatura dienās sasniegs +22+28 grādu, karstāka būs sestdiena, kad gaiss varetu uzkarst līdz +25+30 gradiem. Naktis ir garākas un lidz ar to vēsakas +10+16 grādu robežās, naktīs bezvejā vietam veidosies migla.  Dienās daudz saules,bet ari veidosies gubumākoņi, kas vietām var atnest lokālu īslaicigu lietu, bet sestdien bez karstuma varam sagaidit ari kādus negaisus. No svētdienas ar ZR, R paliks krietni vēsāk,nakamnedēl jau visai rudenīgas temperaturas. 

  26. augusts- velreiz par temperatūru un negaisa iespējam: Laikapstākļus nedeļas nogalē noteiks spēciga anticiklona rietumu mala, nokrišni piektdien/sestdien maz iespējami un būs pārsvara saulans laiks,pastiprināsies DA vējš lidz 8-13-15 m/s, gaiss naktī atdzisis +10+17 grādu robezās, dienās+22+27, sestdien Kurzemes pusē iesp. +29. Svētdien Latvijai no rietumiem tuvosies aukstā atmosfēras fronte. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm valsts rietumos debesis apmāksies jau svētdienas rītā, vēlāk mākoņu zona turpinās lēnām virzīties tālāk uz austrumiem, daudzviet atnesot lietu, iespējams arī pērkona negaiss . Pastav ari neliela iespēja,ka kāds negaiss izveidosies ari pirms aukstas frontes,sestdienas vakarā un naktī uz svetdienu,apstākļi tam būs labvelīgi,tomer var gadities,ka fronte pāries pāri ari bez neviena negaisa. Gaiss svētdien vēl +20+26,vesak Kurzemē aiz frontes, bet jaunas nedēļas sākumā jau tikai +17+22 grādi….

Foto: Puķes un saulriets Ikšķilē. Migla un rasa Rigā, Zolitudē, Dienā veidojas gubumākoņi. Radara bilde- miniatūrs līča efekts,kas bija vērojams virs līča 23 augustā,jau neliels ievads rudens procesos atmosferā…

Un vēl : GSF prognoze augusta pēdejai dekādei no Meteoziņām

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.