INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

2 septembra, 2012

Nedēļa 01.-09.2012.Vasara ar rudenīgu pieskaņu turpinās. Septembris solās būt silts un sauss/


Tuvākajā nedeļā mazaktīvas ieplakas ar frontēm no rietumiem  periodiski  šķērsos Latvijas teritoriju,  līdz ar to laiks būs nepastāvīgs. Bieži gaidāms neliels lietus, tomēr lielākoties lietus būs īslaicigs un aptvers tikai atsevišķas teritorijas daļas, bet pa starpam bieži uzspīdēs arī Saule. Dominēs R, DR puses vēji, kas pūtīs ar mērenu līdz stipru spēku un nedēļas nogalē iegriezīsies no ziemeļrietumiem.  Nēdēļas otrā pusē dažas dienas vējš pastiprināsies brāzmām sasniedzot 15-18 m/s.  Ar šiem rietumu puses vējiem turpinās ieplūst salīdzinoši siltas gaisa masas, lidz ar to turpināsies silts laiks. Naktīs gaiss būs pārsvara +10…+16° robežās, debesim slaidrojoties un vējam pierimstot temperatura var noslidet arī zemāk, dienās būs  +16…+21° robežās, zem lietus mākoniem dažus grādus zemāk.  Nedēļas nogalē iegriežoties ZR puses vējam gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies.

5.septembris. Pēc vasarigas un saulainas otrdienas šodien anticiklons atkāpjas DA virzienā dodot vietu ciklona EDITH  frontem un mākoniem. Līdz ar to laiks būs vējainaks un  vēsaks un sajutīsim jau rudens elpu.Turpmākajās dienās Latvijā gaidāms par dažiem grādiem vēsāks laiks, brīžiem līs un pūtīs brāzmains  DR, bet ceturtdien/piektdien arī ZR vējš.  vēja brāzmās sasniegs 8-14  m/s, bet piekrastē dažbrīd 15-18 m/s.  Mākoņu daudzums mainīgs, bet starp mākoņiem brīžiem spīdēs saule, daudzviet – īpaši valsts austrumu pusē – īslaicīgi līs, iespējama arī neliela krusa, kads neliels lokāls negaiss. Piektdien lietus gaidāms visā valstī, savukārt svētdien nokrišni mitēsies un laiks uzlabosies. Trešdien gaiss iesils līdz +15…+19°, turkmakās dienās par pāris grādiem vēsāks, naktī +10…+15°, dienā +13…+18°, svētdien atkal par dažiem grādiem siltāks.

Tagadējas prognozes rāda, ka nākama nedēļa sāksies ar pārsvara sausu,saulainu un krietni siltāku laiku, gaisa temperatūra īslaicīgi paaugstināsies līdz +24 grādiem.

6. septembrī vietām Latvijā bija vērojams negaiss, kas atnesa arī krusu. Arī Rīgas tuvumā vēroju negaisu, NEGAISA BILDES
Par gaidāmo septembri:
Gan meteoprognozes, gan laika vērotāju prognozes liecina, ka septembris būs pārsvara silts , mierīgs un jauks mēnesis un iespējams, ka arī salīdzinoši sauss. ECMWF prognozē, ka septembra vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs pusotru grādu virs normas, savukārt  nokrišņu būs  krietni mazāk nekā citkārt.  Septembra pirmā dekāde solās būt visai silta un vasarīga, kad dienā gasa temperatūra bieži sasniegs +20 grādu atzīmi. Līdzīgi prognozē arī laika vērotāsjs Vilis Bukšs -gaidāms samērā sauss un silts septembris,kam sekos  garš, mēreni mitrs rudens un lēna ziema.  Vairāk nokrišnu gaidāms rudens izskaņā, kam sekos sniegota ziema… Cerams, ka septembrī sagaidisim ari kādu interesantu notikumu pavērsienu, ka piemēram kads vels negaiss, līča efekta parādibas vai jau kāda pirmā rudens vētra.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.