INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

8 septembra, 2013

Nedēļa 8.09.2013- 16.09.2013. Turpināsies silta atvasara.


Aizvaditu nedēļu valdija anticiklons FORTUNA gadājot par sausu , skaidru un mierīgu laiku, naktis bija visai dzestras,ar miglām un salnam, bet dienas vasarigi siltas un saulainas. Līdzīga gaidāma arī šī nedēļa,vien otrdien un dažviet nedēļas otrā pusē pusē mākoņi būs vairāk un nedaudz uzlīs lietus. Svētdiena,8.septembris kļuva par aizvaditas nedēļas siltāku dienu,kad gaiss dienā iesila līdz +21+23 grādiem. Daudzviet Latvijā joprojām nav iestājies meteoroloģiskais rudens. Rīgā un piekrastes rajonos tas var atnāk tikai mēneša nogalē.

Vasarīgi silts laiks Latvijā saglabāsies ne tikai brīvdienās, bet, visticamāk, visu nākamo nedēļu, liecina prognozes. Nedēļās sākumā laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks anticiklons vārdā IRIS , līdz ar to laiks būs sauss un saulains, vien rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla. Dienas maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +18..+23 grādus. Arī naktis kļūs mazliet siltākas gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5…+11,  un salnu, visticamāk, nebūs. No nedēļas vidus sākot jau ar otrdienu mākoņu kļūs vairāk un vietām, pārsvarā Kurzemē un Zemgalē, nedaudz līs, vairāk līs naktī uz trešdienu, taču joprojām būs silts, temperatūra dienās ap +17..+22 grādiem, naktis kļūs vēl siltākas – minimālā temperatūra ap +8..+13 grādiem, piekrastē vēl nedaudz siltāks.Nedēļas otrajā pusē lietus atkal līs maz, gaisa temperatūra naktī pazemināsies pārsvarā līdz +5..+12 grādiem, dienās būs +18..+23 grādus silts. Nedēļas beigās aktīvs ciklons no dienvidiem pietuvosies Latvijas teritorijai. Tā ziemeļu malas ietekmē pastiprināsies austrumu puses vējš, palielināsies mākoņu daudzums un no dienvidrietumiem Latviju šķērsos nokrišņu zona.

14.septembris: Laiku Latvijā joprojām nosaka anticiklona IRIS, mala, pats anticiklons gan pamazām zaudē spēku un lēnām atkāpjās. Tomēr brīvdienās laiks Latvijā saglabāsies vasarīgi silts, liecina prognozes, kaut arī mākoņu būs ievērojami vairāk un līdz ar to temperatūra dienās par dažiem grādiem pazemināsies. Tomēr arī brīvdienās būtiski nokrišni nav gaidāmi, daudzviet turpināsies sausums. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +6…+12 grādiem, savukārt dienā paaugstināsies līdz +16…+22 grādiem. Bet  jau pirmdien anticiklona ietekme virs mūsu reģiona sāks mazināties, un turpmāk visas darba nedēļas gaitā jau laika apstākļus noteiks Atlantijas ciklonu darbība – no rietumiem Latviju šķērsos vairākas lietus mākoņu zonas, turklāt tās virzīsies lēnām un būs nokrišņiem bagātas.Bet par to- nakamas nedēļas rakstā.

Būtiskākas izmaiņas laika apstākļos gaidāmas tikai mēneša otrajā pusē. Sekosim izmaiņam:)

1 komentārs »

  1. Šogad tika prognozēts 24.Saules aktivitātes cikla kulminācija, bet Saules aktivitāte ir gandrīz nulle (nav plankumu): http://t.co/nQEYg0G6Qe
    IPCC (http://t.co/3OALSVMWLH) rīko krīzes sanāksmi, lai spriestu, kā izskaidrot globālās sasilšanas trūkumu un prognožu nepiepildīšanos.

    Komentārs no Gubumakonis — 9 septembra, 2013 @ 8:18 PM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.