INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

25 maija, 2015

25.05. 2015 – 31.05. 2015. Saulainākas un siltākas dienas mīsies ar lietainākām un vēsākām….

Filed under: interesanti laikapstakli — Birkas: , , — Gubumakonis @ 2:53 AM

Tuvākajā nedēļā Latvijā saulainākas un siltākas dienas mīsies ar lietainākām un vēsākām, lielākoties būs silts, dažās dienās gaisa temperatūra pārsniegs +20 grādu atzīmi, liecina prognozes.

Pirmdienas rītā temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +2..+6 grādiem, vietām zāles augstumā ir neliela salna, bet diena būs saulaina un silta, turklāt bez nokrišņiem. Valdošais būs lēns dienvidrietumu vējš, gaiss iesils līdz +19..+22 grādiem, vietām piekrastē vēsāks – ap +16..+18 grādiem.

Otrdienas naktī no rietumiem Latvijai tuvosies aukstā atmosfēras fronte, tādēļ vietām Kurzemē uz rīta pusi gaidāms neliels lietus. Temperatūra pazemināsies līdz +8..+12 grādiem, bet dienas laikā visā valstī gaidāms lietus, vietām Vidzemē un Latgalē līs mēreni stipri un ar pērkona negaisu. Gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā +16..+21 grāds, bet Latgalē krietni karstāks – +22..+26 grādi.Otrdienas pēcpusdienā un vakarā valsts austrumu daļā negaiss vietām var atnest ļoti stipru lietu, krusu un lielas vēja brāzmas.

No trešdienas līdz piektdienai laika apstākļi būtiski nemainīsies. Dienas būs daļēji mākoņainas, bieži parādīsies saule, bet brīžiem arī uzlīs, taču ne visā Latvijā. Vietām iespējams pērkona negaiss. Valdošie būs rietumu un dienvidu vēji. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +2..+9 grādiem, zāles augstumā vietām pastāv pavisam neliela salnas iespējamība, dienās gaiss iesils līdz +15..+20 grādiem. Sestdien vējš iegriezīsies no dienvidaustrumiem, dienvidiem, pastiprināsies un būs brāzmains. Pašreizējās prognozes rāda, ka valsts rietumu un centrālajā daļā, visticamāk, veidosies pērkona negaisi. Laiks būs silts – temperatūra naktī +7..+12 grādi, dienā līdz +20..+25 grādiem.

Svētdien lietus iespējamība mazāka, taču kļūs par 2-4 grādiem vēsāks.

.

Saules ultravioletā radiācija tuvākajās dienās saglabāsies vidēji augsta. Cilvēki ar jutīgu ādu, ja netiek ievērota nekāda piesardzība, dienas vidū saulē var apdegt 20 minūšu laikā. Uzturoties saulē, vēlams nēsāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu apģērbu vai lietot aizsargkrēmu. Laikā no plkst.11 līdz plkst.16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.