INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

15 februāris, 2016

15.02.2016 – 21.02.2016.Šonedēļ mainīgi laikapstākļi, daudzviet Latvijā uz laiku atgriezisies ziema.


Šīs nedēļas sākumā laika apstākļi Latvijā būtiski nemainīsies, bet, sākot ar trešdienu, kļūs ievērojami aukstāks un Vidzemē, Latgalē uz laiku atgriezīsies pilnvērtīga ziema.Nedēļas vidū laiks Latvijā kļūs krietni aukstāks, gaisa temperatūra valsts austrumos naktīs noslīdēs pat nedaudz zem -10 grādu atzīmes, bet brīvdienās atgriezīsies Atlantijas cikloni, kas atnesīs siltāku laiku, liecina prognozes. Pirmdienas rītā sniega segas biezums Alūksnē sasniedzis 16 cm, citviet sniega ir krietni mazāk. Daugavpilī četri centimetri, citviet Latgalē no pieciem līdz desmit centimetriem, Skrīveros četri centimetri, bet Vidzemes rietumos, Zemgalē, Rīgas apkārtnē un Kurzemē vienlaidu sniega kārtas nav.

Pirmdienas dienā starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, bet lielākoties tomēr debesis būs apmākušās. Dienas pirmā puse paies bez nokrišņiem, bet pēcpusdienā un vakarā vietām, īpaši valsts dienvidos, gaidāms neliels lietus un slapjš sniegs. Pūtis lēns ziemeļaustrumu vējš. Temperatūra 0.+5 grādi.Otrdienas naktī daudzviet gaidāms sniegs, +2..-3 grādi, bet dienā debesis skaidrosies un laiks būs saulains, gaisa temperatūra vēl būtiski nemainīsies, bet, sākot ar trešdienas nakti, kļūs krietni aukstāks. Trešdiena mākoņu būs maz, tādēļ naktī temperatūra strauji pazemināsies līdz -6..-11 grādiem, tikai vietām piekrastē ap -1..-5 grādiem, savukārt dienā gaiss iesils līdz -2..+3 grādiem. Naktī uz ceturtdienu sals Vidzemē un Latgalē sasniegs -9..-14 grādus, pārējā valstī pārsvarā -3..-8 grādi, vietām piekrastē ap nulli, savukārt dienā debesis apmāksies, daudzviet gaidāmi nokrišņi – sniegs un slapjš sniegs, kas vietām jau pāries lietū. Temperatūra paaugstināsies līdz +2..-3 grādiem.

Nedēļas nogalē debesis bieži būs mākoņainas. Piektdien un sestdien nokrišņu būs maz – tikai neliels lietus un slapjš sniegs, bet svētdien Latviju šķērsos plašāka lietus zona. Gaisa temperatūra nedēļas nogalē gan dienās gan naktīs būs -3..+3 grādu robežās, vienīgi svētdien, visticamāk, kļūs krietni siltāks un temperatūra var sasniegt +1..+6 grādus.

17. februāris: Pēc saulainā laika, kas gaidāms trešdien, nedēļas otrajā pusē būs bieži nokrišņi, turklāt Latvijas centrālajā un austrumu daļā gaidāms lietus sala laikā, tādēļ veidosies pamatīgs apledojums, liecina prognozes. Naktī uz ceturtdienu Vidzemē un Latgalē saglabāsies skaidras debesis, tādēļ temperatūra tur pazemināsies līdz -4..-9 grādiem, bet galējos austrumos līdz -10..-12 grādiem, tikmēr pārējā valstī nebūs aukstāks par 0..-5 grādiem. Ceturtdien debesis apmāksies visā valstī, brīžiem gaidāms lietus un slapjš sniegs, gaisa temperatūra būs no -2 grādiem valsts austrumos līdz +2 grādiem pie jūras. Daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā sasalstošs lietus radīs spēcīgu apledojumu, uz ceļiem, koku zariem, vadiem un citām virsmām var veidoties ievērojama ledus kārta. Apledojums un sals vienlaicīgi ar lietu un slapju sniegu saglabāsies līdz piektdienai vai pat sestdienai, jo šajā laikā turpināsies nokrišņi un gaisa temperatūra būs no dažiem grādiem virs nulles Kurzemē līdz dažiem grādiem zem nulles valsts austrumos. Spēcīgā apledojuma laikā braukšanas apstākļi var būt sevišķi bīstami, iespējami arī elektrolīniju pārrāvumi. Svētdien Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss un visā valstī iestāsies atkusnis.

19.februāris: Nedēļas nogalē Latvijā būs daudz nokrišņu, pārsvarā slapjš sniegs, austrumos arī sniegs, svētdien putenis, bet piekrastē – lietus, liecina prognozes. Jau piektdienas vakarā Latviju apņems plaša nokrišņu zona – visā valstī gaidāms slapjš sniegs un sniegs, vairāk snigs Kurzemē un Zemgalē, mazāk – valsts austrumos. Reģionos, kur sniega kārtas nav – Kurzemē un daudzviet Zemgalē – tā izveidosies. Slapjš sniegs un lietus gaidāms arī visas sestdienas gaitā, vienīgi Latgalē sestdiena varētu paiet bez nokrišņiem. Naktī uz svētdienu Latviju no rietumiem sasniegs jauna, spēcīgāka nokrišņu zona. Nakts sākumā lielākajā valsts daļā nokrišņi mitēsies, bet nakts otrajā pusē Kurzemē un Zemgalē, svētdien jau visā valstī gaidāmi ilgstoši nokrišņi. Valsts rietumu un centrālajā daļā tas būs pārsvarā lietus, bet austrumos – slapjš sniegs un putenis. valdošais būs mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas pēcpusdienā piekrastē pastiprināsies brāzmās līdz 15 metriem sekundē, bet svētdien vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, visā valstī 10-15 metri sekundē, piekrastē vēl nedaudz spēcīgākas brāzmas. Gaisa temperatūra svārstisies ap 0 grādiem, austrumos mazliet piesals, citur neliels atkusnis ap 0..+2 grādiem. jūras piekrastē dažbrīd līdz +4..+5 grādiem.

 

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.