INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

9 maija, 2016

09.05.2016 – 15.05.2016.Nedēļas pirmā pusē vasarīgi silts, brīvdienās ciklons nesīs lietusgāzes un vēsumu…


Aizvadītas nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā laiku Baltijas regionu nosaka plašs un spēcīgs anticiklons PETER līdz ar to Latvijā laiks aizritēs ar sausiem un saulainiem laika apstākļiem, jo virs mūsu reģiona atradīsies pat anticiklona centrs.  Arī vējš šajās dienās būs lēns, pakāpeniski iegriezīsies pat no austrumu puses, vienīgi piekrastes rajonos veidosies brīze, jo ir liels kontrasts starp gaisa temperatūru virs sauszemes un ūdens. Siltākais laiks gaidāms nedēļas pirmajā pusē, savukārt pēc tam kļūs vēsāks, jo īpaši brīvdienās, kad mūsu reģionu pārņems aktīvs ciklons, atnesot arī stipru lietu, liecina prognozes.

Pirmdien un otrdien nokrišņu nebūs, savukārt trešdien daudzviet veidosies pērkona lietusgāzes. Šajās dienās gaisa temperatūras režīms būs līdzīgs – naktīs +4..+9 grādi, piekrastē līdz +10..+14 grādiem, bet dienās +21..+26 grādi, piekrastē +17..+12 grāds.  Ceturtdiena, visticamāk, paies bez nokrišņiem, bet kļūs par dažiem grādiem vēsāks, savukārt piektdien un sestdien, kad Latvijā ietekmi pār laikapstākļiem pārņems ciklons no dienvidiem, bieži līs, gaidāmas pērkona lietusgāzes. Piektdien temperatūra vēl daudzviet pārsniegs +20 grādu atzīmi, bet sestdien tā būs ap +15 grādiem, Latgalē vēl līdz +20 grādiem, bet svētdiena jau būs pavisam vēsa – gaiss, visticamāk, nebūs siltāks par +9..+14 grādiem.

10. maijs: Šī būs līdz šim siltākā diena šogad, arī Rīgā gaiss sakarsīs līdz +27°. Diena būs saulaina, taču tās gaitā no dienvidiem mākoņu kļūs vairāk un pievakarē vietām Kurzemes dienvidos, Zemgalē un Rīgas apkaimē iespējams lokāls, īslaicīgs lietus, pērkona negaiss. Trešdienas pēcpusdiena brāzmaina Z vēja dēļ Rīgā būs krietni vēsāka. 1927.gada 10.-12.maijā pērkona lietum Rīgā sekojusi ilgstoša sniega vētra. Limbažu pusē sniega biezums sasniedzis pusotru pēdu. 1872.gada 10.maijā milzu krusa Rīgā izsitusi logus un sabojājusi jumtus. Tukuma pusē tornado sagrāvis ēkas, gaisā pacēlis cilvēkus.

11.maijs: Nedēļas nogalē mūsu reģionā laika apstākļus sāks noteikt ciklonu darbība, tādēļ silto un sauso laiku nomainīs vēsāks un lietaināks, liecina prognozes. Ceturtdiena un piektdiena vēl būs siltas, temperatūra dienās sasniegs +17..+22 grādus, vietām piekrastē nedaudz vēsāks, savukārt naktis būs dzestras, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz +3..+8 grādiem, vietām Vidzemē līdz nullei. Ceturtdiena vēl paies bez nokrišņiem, bet piektdien no rietumiem Latviju sāks šķērsot nokrišņu zona. Līdz vakaram Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes rietumos gaidāms lietus, vietām ar pērkona negaisu. Brīvdienās biežāk līs. Naktis kļūs siltākas, bet dienas – vēsākas. Sestdien vairāk līs Kurzemē un valsts centrālajā daļā, kamēr austrumos vēl būs pārsvarā sauss un spīdēs saule, bet svētdien lietus mākoņi vairāk skars tieši Vidzemi un Latgali, bet valsts rietumos debesis biežāk skaidrosies. Gaisa temperatūra brīvdienu naktīs būs +8..+13 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +12..+17 grādiem, sestdien valsts austrumos vēl līdz +20 grādiem.

nnn

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.