INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

1 augusta, 2016

01.08.2016 – 07.08.


Šonedēļ katru dienu kaut daļā Latvijas līs, brīvdienās kļūs karstāks Lai arī pirmdiena būs nedēļas lietainākā diena un turpmāk bieži spīdēs saule, katru dienu kādā Latvijas daļā gaidāms lietus un pērkona negaiss, liecina prognozes.

Pirmdien Latviju no dienvidiem šķērso neliels dienvidu ciklons un ar to saistīta plaša nokrišņu zona līdz ar to  visā valstī līs, daudzviet ilgstoši, brīžiem arī stipri. Nokrišņu daudzums vietām daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā sasniegs 20-30 milimetru, kas ir 30-40 procenti no visas mēneša normas. Vietām, pārsvarā Latgalē un Vidzemes austrumos, gaidāms arī pērkona negaiss. Latgalē, galvenokārt reģiona austrumos, iespējams spēcīgs negaiss (vietām var būt vētra, tornado, krusa).https://t.co/hESMPqKmqH. Maksimālā gaisa temperatūra +18..+23 grādi. Rīgā apmākusies diena, ilgstoši līs, dienas vidū brīžiem stipri.

No otrdienas līdz ceturtdienai pārsvarā laiks būs saulains, bet vietām ik dienas gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Gaisa temperatūra naktīs būs +10..+18 grādu robežās, bet dienā +19..+24 grādi.

Piektdien mūsu reģionā ieplūdīs siltākas gaisa masas no dienvidiem, tādēļ nedēļas nogalē gaisa temperatūra paaugstināsies, dienās sasniedzot +20..+25 grādus, vietām līdz +28 grādiem, siltākas kļūs arī naktis, kad temperatūra nebūs zemāka par +14..+20 grādiem. Arī brīvdienās pa Latviju klīdīs negaisa mākoņi, kas var atnest arī spēcīgāku zibeņošanu, lietusgāzes un brāzmainu vēju nekā negaisi, kas gaidāmi darba nedēļā.

4. augusts: Arī turpmāk šonedēļ ik dienas vismaz daļā Latvijas gaidāms lietus un pērkona negaiss. Līdz piektdienai kļūs siltāks, bet brīvdienās gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, liecina prognozes. Ceturtdienas nakts Latvijā paies bez lietus, vienīgi jūras piekrastē Kurzemē uz rīta pusi sāks līt. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, piekrastē +15..+18 grādi. Ceturtdien atkal lielākajā valsts daļā gaidāms lietus un pērkona negaiss. Vairāk līs Kurzemē un Vidzemē, mazāk – Latgalē. Temperatūra sasniegs +20..+24 grādus. Piektdiena būs nedēļas siltākā diena. Jau naktī temperatūra nebūs zemāka par +14..+19 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +22..+27 grādiem, taču atkal gan dienā, gan naktī daudzviet būs pērkona lietusgāzes. Brīvdienās joprojām bieži līs, pašreizējās prognozes rāda, ka sestdienas nakts dažviet var būt sevišķi lietaina, un kļūs vēsāks – naktīs temperatūra pazemināsies līdz +12..+18 grādiem, bet dienās tā būs +19..+24 grādu robežās. Valdošais sājās dienās būs mērens dienvidrietumu vējš, brīžiem brāzmās sasniedzot 10-13 metrus sekundē.

6.augusts: Vēlā piektdienas, 5.augusta, vakarā un naktī uz sestdienu Latviju skāra stiprākās lietusgāzes šovasar, lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Rūjienā – 94,5 milimetri, kas ir vairāk nekā visa mēneša norma.Otrajā vietā ierindojies Zvejniekciems – Skultes novērojumu stacijā nokrišņu daudzums no astoņiem vakarā līdz četriem rītā sasniedza 67 milimetrus jeb 67 litrus kvadrātmetrā. Trešais lielākais lietus daudzums konstatēts Rīgā, pār galvaspilsētas centru nolija 39 litri ūdens uz kvadrātmetru. Tas bija stiprākais lietus Rīgas centrā kopš 2015.gada 8.septembra, kad nokrišņu daudzums naktī sasniedza 40 milimetru.

Sestdien, 6.augustā, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, austrumu rajonos iespējams pērkona negaiss.Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +19..+23 grādi, vietām valsts galējos austrumos līdz +25 grādiem.  Arī svētdien, 7.augustā, gan naktī, gan dienā vietām brīžiem līs, pārsvarā valsts austrumos, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī +12..+17 grādi, maksimālā dienā +17..+22 grādi.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.