INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

29 augusta, 2016

29.08.2016 – 04.09.2016.Nedēļas sākumā biežāk līs, septembris sāksies sausāku laiku.


29. un 30.augustā ciklona ietekmē Latvijā brīžiem gaidāms lietus un brāzmains vējš, bet septembra sākumā laikapstākļus galvenokārt noteiks anticiklons, tādēļ tikai dažās dienās vietām valstī īslaicīgi līs, prognozē «GSF». Lietainākas dienas būs pirmdiena un otrdiena, kad īpaši pirmdien vietām būs arī spēcigas lietusgāzes un negaisi. Šonedēļ, īpaši otrdien un trešdien, laiks Latvijā būs vēss, taču vismaz septembra pirmajās dienās līs maz, liecina prognozes.

Pirmdien Latviju šķērso ciklona aukstā fronte, līdz ar to  starp mākoņiem bieži parādīsies saule, taču dienas gaitā lielākajā Latvijas daļā gaidāms lietus, vietām tas būs stiprs un ar pērkona negaisu. Līdz dienas vidum brīžiem līs galvenokārt Kurzemē, vēlāk lietusgāzes un ari negaisi skars Vidzemi un valsts austrumu daļu. Maksimālā gaisa temperatūra +24..+28 grādi, vietām, pārsvarā Kurzemes rietumos – +20..+23 grādi. No rīta pūtīs dienvidaustrumu, dienvidu, vēlāk dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās ap desmit metriem sekundē, jūras piekrastē Kurzemē līdz 15-17 metriem sekundē. Pēc sutīgas un negaisiem bagātas pirmdienas, kad Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, otrdien kļūs krietni vēsāks. Debesis lielākoties klās mākoņi, brīžiem līs un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..+19 grādiem, līdz ar to otrdiena būs nedēļas vēsākā diena. Pūtīs arī brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš 10-14 metri sekundē, bet jūras piekrastē Kurzemē un līča piekrastē Vidzemē līdz 15-19 metriem sekundē. Trešdien debesis biežāk skaidrosies, neliels lietus iespējams tikai vietām, pārsvarā Vidzemē un Latgalē. Arī vējš kļūs lēnāks. Gaisa temperatūra naktī +7..+12 grādi, piekrastē līdz +13..+16 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +16..+20 grādiem. Nedēļas otrajā pusē nokrišņi maz iespējami, lai gan Zinību dienā, 1. septembrī, neliels lietus tomēr iespējams. Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē dienās lielākoties sasniegs +17..+22 grādus, pastāv iespēja, ka ceturtdien un svētdien vietām līdz +24 grādiem. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +10..+15 grādiem, piekrastē +17 grādiem, bet brīvdienu naktīs vēl vēsāks, iekšzemes reģionos daudzviet tikai +6..+9 grādi.

2. septembris: Nedēļas nogalē daudzviet Latvijā brīžiem gaidāms neliels lietus, gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, liecina prognozes. Brīvdienās Latviju šķērsos vājas atmosfēras frontes, kas nesīs daudz mākoņu un nelielu lietu. Gaisa temperatūra brīvdienās saglabāsies +17..+21 grāda robežās, bet naktīs tā pazemināsies līdz +11..+16 grādiem, sestdienas rītā vietām Vidzemē un Latgalē līdz +8..+10 grādiem. Naktīs un no rīta vietām veidosies migla. Valdošie būs lēni dienvidrietumu, rietumu vēji. Nākamās nedēļas sākumā iestāsies sausāks laiks. Ja pirmdien vēl vietām iespējams lietus, tad no otrdienas gaidāms vairāku dienu periods bez nokrišņiem. Kopš 23. jūnija ik dienas kādā no valsts daļām ir lijis, un nākamnedēļ gaidāmas pirmās pilnībā sausās dienas visā Latvijas teritorijā.

Salnas šonedēļ vēl nav gaidāmas. Ilgtermiņa prognozes rāda, ka vismaz līdz 10. septembri salnu iespējamība ir maza.

 

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.