INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

21 novembrī, 2016

21.11.2016 – 27.11.2016. Šonedēļ valdīs dziļš rudens.


Šīs darba nedēļas pirmajās dienās virs Latvijas atradīsies pārejas zona starp plašu anticiklonu virs Krievijas un cikloniem virs Rietumeiropas, tādēļ pūtīs brāzmaināki dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas nedēļas vidū pierims, informē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.Mākoņu sega vairs nebūs tik bieza kā aizvadītās nedēļas nogalē, tādēļ biežāk uzspīdēs saule, un lieli nokrišņi nav gaidāmi. Lai arī pirmdiena būs nedēļas siltākā diena un turpmāk temperatūra pazemināsies, laiks joprojām saglabāsies silts un dienās temperatūra būs virs nulles, liecina prognozes.

Pirmdiena būs nedēļas siltāka diena, kad gaiss Kurzemē sasils līdz pat +9..+11, parejā LV +6+8 grādiem. Otrdiena visā Latvijā būs saulaina un bez lietus, turpmākajās dienās biežāk debesis klās mākoņi, no ceturtdienas brīžiem arī līs, nedēļas nogalē lietum pievienosies slapjš sniegs, bet nokrišņu būs maz. Nedēļas pirmajā pusē valdošie būs dienvidu puses vēji, kas brīžiem būs brāzmaini, bet nedēļas nogalē iegriezīsies rietumu, ziemeļrietumu vējš un tas pastiprināsies. Nedēļas otrajā pusē Latviju no ziemeļiem šķērsos mākoņu un nokrišņu zona, atnesot teritorijas lielākajā daļā īslaicīgu lietu, un, iegriežoties ziemeļu puses vējiem, gaidāma arī temperatūras pazemināšanās. No otrdienas līdz sestdienai gaisa temperatūra naktīs būs -2..+3 grādu robežās, piekrastē līdz +6 grādiem, bet dienās +2..+8 grādi. Visticamāk, svētdien sāksies izmaiņas laika apstākļos, mūsu reģionā sāks ieplūst vēsāks gaiss un nākamnedēļ atgriezīsies sals, taču prognozes par tā noturību pagaidām vēl ir mainīgas.

24. novembris: Dienā pārsvarā apmācies laiks, pēcpusdienā vietām var nedaudz skaidroties. Līdz pusdienlaikam daudzviet gaidāms lietus, pēc tam būtisku nokrišņu nebūs. No rīta pūtīs dienvidrietumu vējš, kas dienas pirmajā pusē, sākot no Kurzemes, pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā. Tas pastiprināsies, brāzmās 9-14 metri sekundē, bet vietām Kurzemē un Vidzemē līdz 15-21 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +4..+8 grādi, vietām valsts austrumos ap +2..+3 grādiem. Līdz sestdienai laika apstākļos būtisku izmaiņu nebūs, tikai brīžiem gaidāmi nokrišņi un pastiprināsies vējš, liecina prognozes. Svētdien laika apstākļi sāks mainīties – ziemeļrietumu, ziemeļu vējš piekrastē var vēl vairāk pieņemties spēkā, mūsu reģionā sāks ieplūst aukstāks gaiss un dienas gaitā lietu daudzviet nomainīs slapjš sniegs. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm no svētdienas vakara līdz pirmdienas pēcpusdienai daudzviet piekrastē iespējama stipra snigšana, kas var atnest ievērojamu sniega segu. Tostarp stipra snigšana iespējama arī Rīgā. Citviet veidosies tikai neliela sniega kārta. Lai arī nākamās nedēļas sākumā gaidāms sals, stabilas ziemas atgriešanās, visticamāk, tomēr nav gaidāma.

Līdz ar intensīvajiem nokrišņiem strauji cēlies ūdens līmenis daudzās Zemgales un Vidzemes upēs. Gan šodien, gan rīt ūdens līmenis turpinās kāpt, līdz ar to dažās vietās var applūst piekrastes. Pamatā draudi ir tikai tām apdzīvotājām vietām, kas ir kļuvušas apdzīvotas pavisam nesen, pēdējos 10-15 gados upju palienēs ir uzceltas dažas mājas un apdraudētas ir tikai tās,” Latvijas Radio pavēstīja laika ziņu redaktors Toms Bricis.Arī ceļi laukos ir gūti izbraucami peļķu un dubļu dēļ, taču tuvākajās dienās nokrišņu jau būs pavisam maz. Pūtīs brāzmains vējš, līdz ar to pamazām ceļi žūst.

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.