INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

6 marts, 2017

06.03.2017 – 12.03.2017 Šonedēļ brīžiem atgriezīsies ziema.


Tuvākajā nedēļā laikapstākļus Latvijā galvenokārt noteiks ciklonu darbība, tāpēc bieži snigs un līs. Nedēļas sākumā Latvijā daudz snigs, taču nedēļas otrajā pusē pakāpeniski kļūs siltāks un brīvdienās laiks, visticamāk, būs pavasarīgs, liecina prognozes.

Pirmdienas pēcpusdienā un vakarā Latviju no dienvidaustrumiem sasniegs plaša nokrišņu zona – snigs un putinās, Latgalē gaidāms stiprs sniegputenis. Ziemeļaustrumu, austrumu vējš brāzmās 13-18 metriem sekundē. Otrdien sniegs pāries slapjā sniegā un lietū, gaisa temperatūra naktī 0..-5 grādi, dienā 0..+4 grādi. Otrdienas rītā sniega segas biezums daudzviet Latgalē un vietām Vidzemē būs sasniedzis 10-15 centimetrus. Turpmāk darba nedēļā nokrišņu būs maz, tikai brīžiem neliels sniegs, piekrastē arī lietus. Gaisa temperatūra naktīs -3..+2 grādi, ceturtdienas rītā debesis būs skaidrākas un sals vietām Vidzemē un Latgalē var sasniegt -7..-8 grādus, dienās 0..+5 grādi. Nedēļas nogalē kļūs siltāks, taču brīžiem iespējams neliels lietus. Gaisa temperatūra naktīs -1..+4 grādi, dienās +2..+7 grādi. 

Otrdienas pēcpusdienā Latviju no Baltkrievijas sasniedzis ciklons ar spēcīgu nokrišņu zonu. Plkst. 13 sniga daudzviet Latgalē, Zemgales austrumos un Rīgas apkaimē, kā ar Vidzemes dienvidos. Nokrišņu zona līdz vakaram aptvers visu Vidzemi, Latgali un daļu Zemgales. Stipri snigs arī Rīgā, sniega kārta nokrišņu zonas skartajos reģionos pieaugs par dažiem līdz pat astoņiem centimetriem. Nakts sākumā snigšana vēl turpināsies Vidzemē, bet vēlāk neliels slapjš sniegs un sniegs gaidāms vietām citos reģionos. Debesis sāks skaidroties. Pūtīs lēns vējš, tādēļ daudzviet veidosies arī migla. Gaisa temperatūra naktī būs ap -2..+1 grādu.Braukšanas apstākļi būs sarežģīti, jo redzamība miglā un snigšanas laikā būs slikta, ceļi būs slideni, daudzviet aizsniguši.Dienā debesis arvien biežāk skaidrosies un spīdēs saule, vienīgi Kurzemē vēl būs daudz mākoņu. No rīta vietām vēl iespējams neliels lietus un slapjš sniegs, bet dienas lielākā daļa paies bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Gaiss iesils līdz +2..+6 grādiem. Sniegs daudzviet strauji kusīs, tādēļ uz ceļiem un ielām var veidoties lielas peļķes.

Ceturtdiena Latvijā gaidāma pārsvarā mākoņaina, ik pa laikam gaidāmi nokrišņi. Dienas laikā mazliet mazāk mākoņu būs Zemgalē, kur ik pa laikam debesis skaidrosies, taču arī šeit pievakarē gaidāms neliels lietus. Latgalē diena būs mākoņaina, ik pa laikam gaidāms neliels lietus, no rīta arī slapjš sniegs. Valsts austrumos dienas gaitā vietām sabiezēs migla. Gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +1..+6 grādiem. Pūtīs lēns. Piektdien Latviju sasniegs vēl viens dienvidu ciklons, ilgstošs lietus un sniegs valsts austrumu un centrālajā daļā, vietām snigs stipri. Piektdien daudzviet migla. Latgalē, Vidzemē un Sēlijā ilgstošs lietus, stiprs sniegs. Lēns vējš. Min t. +2..-3°, max t. 0..+6°.Brīvdienās nokrišņu nebūs, pašreizējās prognozes rāda, ka sestdien sauli bieži aizklās mākoņi, bet svētdiena gan būs pārsvarā saulaina. Līdz ar skaidrākām debesīm naktis būs par dažiem grādiem aukstākas, bet dienas siltākas, pēcpusdienās temperatūrai sasniedzot +2..+7 grādus, vietām Kurzemē un Zemgalē līdz +9 grādiem.

 

 

 

 

 

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.