INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

11 marts, 2024

11.03.2024- 17.03.2024. Agrais pavasaris turpinās, atkal kļūs siltāk.


Jaunajai nedēļai meteorologi Latvijā prognozē diezgan siltus laika apstākļus, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sagatavotā informācija. Tuvākajās dienās laikapstākļus Latvijā turpinās noteikt anticiklons, tāpēc saglabāsies sauss laiks, debesis vietām skaidrosies. Dienās gaisa temperatūra būs virs nulles, taču naktīs gaidāms sals.  nedēļas gaitā anticiklona ietekme pakāpeniski mazināsies, līdz ar to palaikam gaidāmi nokrišņi – lietus, slapjš sniegs. Kļūs siltāks. Brīvdienās vietām mākoņi izklīdīs un uzspīdēs saule. LVĢMC arī atgādina, ka jau pēc nedēļas, 18. martā, diena kļūs garāka par nakti.

Pirmdien Latvijā vēl aizvien būs jūtama anticiklona ietekme. Laiks būs lielākoties skaidrs un sauss. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz 0…-5°, austrumu rajonos, kā ierasts, būs par dažiem grādiem zemāk, tur -6…-7°. Tikmēr dienā gaiss iesils līdz +2…+7°. Otrdien un trešdien pastiprināsies ciklona ietekme, kā rezultātā debesīs palielināsies mākoņu daudzums un vietām gaidāmi arī nokrišņi. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas trešdien no rīta iegriezīsies no dienvidaustrumiem, dienvidiem. Lielākajā daļā valsts teritorijas minimālā gaisa temperatūra gaidāma -3…+3° robežās, dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3…+7°.  Darba nedēļas otrajā pusē Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa un laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība, līdz ar to mākoņu un nokrišņu būs vairāk. Naktis vairs nebūs tik dzestras – visā valsts teritorijā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem. Arī dienas būs siltākas – galvenokārt dienvidu rajonos gaisa temperatūra sasniegs +10°.

Brīvdienās sinoptiskā situācija būs līdzīga – lielākajā valsts daļā gaidāms mākoņains laiks un palaikam līs. Vietām pūtīs arī brāzmains vējš. Saglabājoties siltam laikam, sestdien daudzviet, bet svētdien jau tikai vietām termometra stabiņš varētu pakāpties līdz +12…+14°. 

Komentējiet »

Vēl nav komentāru.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.