INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

15 janvāris, 2011

No -17 līdz +5



Jā, tik krasas temperaturas svārstibu tikai diennakts laikā  prognoze dāži modeļi Rīgas apkārtnei, lidzigi ari pārejā Latvijā. Neliela spraugā  starp cikloniem iespiedās  anticiklona atzars un debesim skaidrojoties ar ZA vejiem ieplūst aukstākas gaisa masas,turklat vakarā un naktī pie skaidram debesim un bezvejā gaiss ļoti strauji atdziest un nu jau visā LV teritorijā ir zem -10 grādiem vietām pat -16-18,temperatura turpina krist un naktī Vidzemē un Latgalē var sasniegt-20 -23 grādus, Rigā minimums var būt -14 -17, bet visticamak neparsniegs -14 gradus. Taču šis aukstums būs ļoti islaicigs. Jo no atlantijas mums strauji tuvojas jaauns aktivs ciklons EVANGELOS. Jau ritdien ta siltā fronte sasniegs Latviju,laiks apmāksies un sākot no DR rajoniem gaidami nokrišni-sakuma sniegs,tad sasalstošs lietus,velak ari lietus. Rietumu un centralajos rajonos liela iespēja atkalai. Frontei škersojot temperatura strauji celsies un sakot no DR puses strauji  iestasies atkusnis, pirmdien pa dienu tas gaidams jau visa Latvijas teritorijā, temperaturai sasniedzot +1+5 grādus. Dažadas intensitates atkusnis ilgs apmeram 3 dienas, gaidami ari nokrišņi lietus un slapja sniega veidā. Sniega sega saruks,veidosies peļkes, slidenas ietves, bīstami var krist sniega un ledus blāķi no jumtiem.

16. janvāra komentārs, 18:20 Minimala gaisa temperatura naktī Riga ,lidostā -14 grādi,centrā-11,5,bet viszemaka temperatura reģistreta Daugavpilī-21 grāds. Šodien siltai frontei virzoties pāri Latvijai gaiss strauji iesilst,daudzviet Kurzemē un Vidzemē,Zemgalē vērojams ari ledus lietus un atkala,ari Rigā vakarā līst pie -4 gradiem.Lv austrumos,Vidzemē sniegs,kas bus vel ari naktī. Tikmer Jūras piekrastē un Liepajā jau +3 gradi.  Atkusnis virzās pāri LV teritorijai un Rigu sasniegs jau nakts sakumā,lidz rītdienai pārnems visu LV teritoriju,gaisa temperatura pirmdien no +3+4 rietumu daļa lidz 0+2 galejos austrumos. Brīžiem nedaudz līs. Otrdien atkusnis turpinasies,0+4 diennakts garumā, brīžiem lietus, slapš sniegs.

Nedēļas otra pusē pamazam atgriezisies ziema un gaidams vairāku dienu neliela sala periods,ari sniegs. Taču ilgstoši bez atkušniem laikam šoziem vairs neiztiksim un kopumā ziemas otra puse laiks  bus nepastavigs.</ 

BRĪDINĀJUMS!
Šodien, 16. janvārī, vietām Latvijā gaidama atkala,sasalstošs lietus un veidosies stiprs apledojums.

FOTO-sniegs dienā un masīva atkala vakarā Rigā, Zolitudē,kad ledus lietus lija jau kadas 2 stundas…

2 komentāri »

  1. […] Par Evangelos ciklonu rakstīts arī “Gubumākoņa” blogā […]

    Atbalsojums no Meteodiena – 16.1.2011. « Laika vērotāji Latvijā — 16 janvāris, 2011 @ 12:30 AM

  2. Kaut kas līdzīgs kā šajos attēlos – arī “pie manis” Zantē, Kurzemes A daļā- tika novērots, sākot jau no plkst. 16:00 pie dienas gaismas.

    Komentārs no meteolv — 16 janvāris, 2011 @ 10:14 PM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.