INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

Negaiss, plūdi 6. jūlija 2010,Rigā.

Pēc gara karstuma un sausuma perioda, noslegumā pēc tveicīgas un karstas dienas vakarā sāka veidoties negaisa mākoņi,viens specigs negaisa mākonis vakarā sasniedza ari Rīgu atnesot stipru zibeņošanu ar skaliem pērkona dārdiem un ļoti intensivu lietusgāzi.
Spēcīgais lietus otrdienas vakarā īsā laikā vairākās vietās Rīgā radījis lielas peļķes, dažviet centrā tās kļuva neizbraucamas.Savukārt zem Akmens tilta Daugavas labajā krastā pat apstājusies satiksme, jo ūdens tur jau bija līdz viduklim. Turpretī pie Kronvalda parka kādai āra kafejnīcai vējš sabojājis nojumes konstrukciju.Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūru BNS informēja, ka saistībā ar stipro lietu saņemti jau vairāki izsaukumi Rīgā, kā arī piepilsētā.Vairākās vietās Rīgas centrā, piemēram, Grēcinieku ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā, kā arī Merķeļa ielā ūdens ieplūdis pagrabstāvos, tostarp ne tikai veikalā un kādā bārā, bet arī Valdemāra ielā 2 esošajā skolā, kur izmitināti skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki.
Otrdienas vakara negaisa atnestā spējā lietusgāze Vecrīgā radījusi pamatīgus plūdus uz mazajām ieliņām – ūdens brīžiem sniedzās līdz pat potītēm un augstāk.Mazās ieliņas starp Audēju ielu, kur atrodas universālveikals “Centrs”, un 13.janvāra ielu, bija tā pārplūdušas, ka vietām ūdens straume tecēja visas ielas platumā, dažviet sniedzoties līdz māju sliekšņiem. Ielas applūdušas arī citviet galvaspilsētā.Liela peļķe izveidojusies arī iepretim Jaunajam Rīgas teātrim Lāčplēša ielā, tāpēc automašīnas virzienā uz Brīvības ielu brauca tikai pa vienu joslu. Satiksme gan nebija pārāk intensīva, tāpēc sastrēgumi neveidojās.Toties uz Aspazijas bulvāra iepretī viesnīcai “Metropole” tramvaja sliedes klāj pamatīga peļķe, kurai sabiedriskais transports tiek cauri vien pavisam lēnā gaitā. Aculiecinieki ziņo, ka applūdusi arī Antonijas iela, Lāčplēša un Gogoļa ielas krustojums, A.Kalniņa iela un citas centra ielas. Tradicionāli pēc lietus krietnas peļķes izveidojušās arī Mūkusalas ielā un Viestura prospektā, tiesa, otrdien tās nebija milzīgas un būtiski netraucēja satiksmi. Applūdusi arī Krasta iela zem Dzelzceļa tilta.
Otrdienas pievakarē Rīgas centrā pusstundas laikā nolija 32mm jeb 10 dienu norma.

Mani foto-negaiss Zolitudē.
Zemāk ir ari citu liecinieku FOTO -negaiss un pārpludusas ielas Rīgas centrā.

1 komentārs »

  1. iespaidīgi…

    Komentārs no hey — 9 jūlija, 2010 @ 11:55 AM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.