INTERESANTU LAIKAPSTAKĻU UN METEOPARADIBU FOTO

SNIEGAVĒTRA MONIKA

9.-10 decembri Latvijā plosas dienvidu ciklons MONIKA,kas nes ilgstošu sniegputeni,vētru un puteni. Krietni papildinaju savu galeriju veltitu aizvaditai sniegavētrai. Galerija sanaca ļoti gara,lai redzetu šodienas bildes ir japatin uz apakšu 🙂 KO tur var redzet-pārsvara interesantus sniega sanesumus un divainu formu kupenas, ko pa nakti saveidoja sniegavētra Monika,dažas kupenas ir vairak ka metru augstas, pārsvara Zolitudē. Zemak ari dažas bildes no Daugavgrivas,bet diēmžel sanaca aizbraukt pa velu un jau satumsa,turklat aizbraukt lidz turienei ar 2 transportiem pa pieputinatam Rīgas ielām aiznema krietni lielaku laiku,neka tas bija citreiz,talak jabrien pa sniegu kas daudzviet pari celiem un brazmainu vēju ar sniegu sejā… Bet tapat krastā skati,viļni un vējš diezgan iespaidigi,udens/vilni skrien pari visam liedagam…Rigā Zolitudē šodien tadi fantastiski skati uz ielam-vietam saputinatas kupenas pat metra un vairak,visadas formas un fakturas,citur atkal gandriz plika zeme,turpinas brazmains vējš,kas turpina putinat sniegu no zemes un jumtiem,starp makoņiem pa reizei paradas saule,skaisti !
Visvairak snidzis tieši Riga un tas apkārtnē. Rīgas centra meteostacija vēsta, ka līdz plkst.20 sniega sega tur pieaugusi par 18cm, sasniedzot 27cm. Valsts lielākajā daļā snidzis mazāk.Vilcieni Rīgā pienāk ar kavēšanos līdz 40 minūtēm, kavējas vai atcelti arī daudzi lidmašīnu reisi.Bolderājā nekursē neviens autobuss! Bolderājas galapunktā (Daugavgrīvā) stāv 33 autobusi un neviens netiek atpakaļ uz centru, jo uz visiem izejošajiem tiltiem ir notikušas autoavārijas. Kursē tikai mikroautobusi.
Rīgā šī sniegputeņa laikā ja 27.9 mm nokrišņu un sniega segas pieaugums 23 cm. Pagājušās ziemas gadumijas puteņa laikā bija 26 mm arī ar 23 cm sniega segas pieaugumu. Kopēja sniega sega ir 33-37 cm,bet vēja sapūstas sniega kupenas ir lidz pusmetram-metram.
Līdzigu sniegputeni Rīga piedzivoja arī  pagajuša ziemā ,2010 gada 1-2 februarī, kad ridziniekus pārsteidza pusmetru bieza sniega sega. FOTO IR ŠEIT.

1 komentārs »

  1. […] Sniega vētra Monika ar fotografijām […]

    Atbalsojums no “Dienvidu ciklons” | Laika apstākļi Latvijā — 1 februāris, 2014 @ 11:15 PM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.